Wesepe is oppermachtig

de Stentor – 19 december 2011

De derby tussen rivalen Wesepe en Overwetering wil nooit een boeiend handbalgevecht worden. Wesepe is zonder al te veel moeite de sterkste: 22- 15.

Voorafgaand aan het duel werden er door bestuurders lovende en vriendelijke woorden gesproken over Miranda Jansen van Overwetering en aanvoerder Jolien Koerhuis van Wesepe. Het duo volgde samen de cursus handbaltrainer twee. Zowel Koerhuis als Jansen slaagde zaterdag voor het afsluitende examen en mogen zich gediplomeerd jeugdtrainer noemen.

Ook in het veld bleven de buurtgenoten vriendelijk voor elkaar. Geen moment was er sprake van een echte derbysfeer, laat staan van een pakkend handbalgevecht. Wesepe domineerde het duel zonder zelf tot grote hoogten te stijgen en zegevierde probleemloos met 22-15. De ploeg van coach Miro Stare speelde makkelijker en gevarieerder dan de in het wit-blauw gestoken bezoekers. Die opmerkelijke kleurkeuze, in plaats van het traditionele groen- geel had te maken met de historie van fusieclub Overwetering. Blauw en wit waren ooit de kleuren van de handbalclub Boskamp.

Het spel van Overwetering kenmerkte zich door twijfel. Een euvel dat ook door coach Aldo Nijboer onderkend werd. ,,Je zag het gebrek aan zelfvertrouwen bij ons, vooral terug in ons aanvalsspel. Daar waren we onzeker en durfden we geen beslissing te nemen.” Ook over de instelling van zijn ploeg was de voormalig tophandballer niet helemaal tevreden. ,,Ik miste een stukje vechtlust, waardoor we ook defensief niet scherp waren. Wesepe kon heel makkelijk handballen.”

Uitblinker van de ploeg die, volgens Stare nog steeds aast op de titel, was routinier Dorien Wichgers Schreur. De linkeropbouwer beschikt over een perfecte timing bij het instarten. Vanaf rechts komt ze razendsnel naar binnen om tussen de rechteropbouwer en de middenopbouwer van de tegenpartij op te duiken. Haar teamgenoten onderkennen die kwaliteit en middels listige passes wordt de 30-jarige psychologe in stelling gebracht.

,, Het is een kwestie van goed timen,” lachte de topschutter, die maar liefst 10 keer raak schoot. ,,We waren veel beweeglijker dan Overwetering en hebben verdiend gewonnen. Vooral vlak voor en direct na de rust hebben we het verschil kunnen maken.” Wichgers Schreur is wat somberder dan Stare over de titelkansen. ,,Koploper Dalfsen 2 zal waarschijnlijk weinig laten liggen. Het is een beetje het verhaal van de laatste jaren. We doen goed mee, maar het lukt steeds net niet. Toch zullen we er vol voor blijven gaan.

Wesepe – Overwetering 22-15 (13-7)
Scores Wesepe: Dorien Wichgers Schreur 10, Jolien Koerhuis 5, Marjolien Roessink 2, Marleen Vrielink, Danique Mulder, Alieke Schreur, Marjon van Mullem, Heleen Flierman
Scores Overwetering: Sheila Hannink 3, Daniëlle Kleine Koerkamp 3, Lisa Damman 3, Francien Vrielink 2, Tany van de Kamp 2, Leonie Kleine Koerkamp, Sanne Hoonhorst.

Fotobijschrift:Wesepe-uitblinkster Dorien Wichgers Schreur (midden) legt aan voor een schot. Sanne Hoonhorst (links) en Ella van Breukelen proberen dat namens Overwetering te verhinderen.

1 Response

1. http://www.overwetering.nl:

Zondagmiddag 18 december om 13.00u was het weer zover.. De tweejaarlijkse derby tegen onze mede-sporthal-gebruikers Wesepe. De eerste derby van dit seizoen was de �uitwedstrijd� op de zondagmiddag. Met het nare griepvirus die op dit moment heerst hadden we helaas een aantal meiden die van de week niet helemaal top fit waren. Gelukkig waren er ook een aantal dames weer opgeknapt. Daarom goed gebrand en allemaal lichtelijk nerveus zijn we de wedstrijd begonnen. Zowel wij als Wesepe kwamen langzaam op gang. De eerste tien minuten van de wedstrijd scoorden we om en om en ging het redelijk gelijk op.. Daarna kwamen er vanuit onze kant wat fouten, vingen we ballen niet en gingen de ballen er n�t niet in. Wesepe kon op die momenten door onze dekking heen met een paar goed uitgevoerde wissels. Hierdoor klom Wesepe gemakkelijk in een voorsprong. Uiteindelijk gingen we de rust in met een 13-7 achterstand.

De tweede helft startten we gesmeerd. Met de aanwijzingen van Aldo in de rust hadden we de dekking beter dicht zitten. De ballen gingen er weer in en met een aantal mooie ballen maakten we leuke doelpunten. Toch stond Wesepe ook niet stil in de tweede helft, daardoor konden we helaas niet over Wesepe heen terwijl we redelijk dichtbij kwamen. In de tweede helft speelden we een stuk beter dan in de eerste helft, alleen mocht dit niet baten. De eerste derby van dit seizoen hebben we verloren met een stand van 22-15.�

Maar niet getreurd, de thuiswedstrijd tegen Wesepe volgt later in dit seizoen..�

Helaas voor nu de ruststand: 1-0 voor Wesepe

Allemaal fijne feestdagen en alvast een gelukkig en sportief 2012!�

De eerstvolgende wedstrijd van ons is zaterdag 7 januari uit tegen SDOL, tot dan!

Groetjes Lisa Damman