Avondje volleybal door de ogen van een VIP

recreanten-mix-2-2016-2017Vrijdag 18 november was ik uitgenodigd voor een sportief, gezellig avondje volleybal. Natuurlijk in de VIP-lounge in de Nieuwe Coers. Voor deze prima plek stond natuurlijk wel een tegenprestatie: een wedstrijdverslag maken. Dit is geen straf, want het waren drie geweldige wedstrijden.

Mix 1 – SDS Haarle
Ik kwam ietwat te laat binnen in een muisstille zaal. Nog niet gestart? Jawel, binnen stond Mix 1 te spelen tegen SDS Haarle. In opperste concentratie werd er gespeeld en ook gewonnen (het hoeft natuurlijk ook niet altijd zo luidruchtig als deze verslaggever). De tweede set kwam er wat meer leven in de brouwerij. Deze werd vlug afgehandeld. ’t Was een vluggertje met 25-8. De start van de derde set was een slapstick met het betere gooi- en smijtwerk van beide zijden. Deze verslaggever lag schuddebuikend onder de banken. Het niveau werd gaandeweg weer beter, maar deze set ging wel naar SDS (sterk door samenspel). Einduitslag: een 2-1 overwinning voor ons en verdiend!

Wesepe D1 – SC Klarenbeek
De dames stonden na de vorige verloren partij op scherp. Er was een kleine wisseling in het team doorgevoerd. Jolande stond dit keer niet als spelverdeler, maar als aanvaller in het veld. Dit ging haar goed af. De eerste set werd gewonnen met 25-15. Ans en Linda waren flink op dreef met hun vlijmscherpe opslagen. Ook in de tweede en derde set bleven de dames goed spelen, het betere teamwork. Al moest er in de derde set nog wel flink gestreden worden, maar ook hier drie punten in de pocket, dus GTP (goed te passe).

Mix 2 – Rood Wit ’75 1
Ons team kwam goed uit de startblokken en er werd prima geblokt. De eerste set werd dan ook simpel gewonnen met 25-13. De tweede set was een heel ander verhaal, niets wilde meer lukken. Bij de stand 0-11 mepte Frits (supersub) de bal in het veld met een blik van “noe is’t genog” en het eerste puntje was binnen. Maar zelfs een aantal geweldige reddingen van onze buikschuivende rijdende slager kon niet voorkomen dat deze set werd verloren met 16 -25.  Bij de laatste set kwam iedereen weer goed op stoom. De set-uppers Gerrie en Bernadet verrichten goed werk en Betsy en Wim plaatsten de ballen prima. Maar zonder iemand tekort te doen was toch Marco met z’n geweldig blok en snoeiharde smashes de Man of the Match. Eindstand: 2-1.

Dus al met al een welbestede vrijdagavond. Echt een aanrader voor wie er eens uit wil op vrijdagavond. Allemaal nogmaals gefeliciteerd en … het bleef nog lang onrustig in de Nieuwe Coers 😉

Hermien Leerkes