Cadeautje voor Miro

de Stentor – 22 november 2010

OLST – Na de 27-20 nederlaag die haar ploeg gisteren leed tegen Wesepe, zei Haarle-speelster Inge Zwijnenberg: “Het is 2-1 voor ons.” Ze richtte haar woorden tot tegenspeelster en vriendin Marjon van Mullem, die meteen begreep waarop Zwijnenberg doelde.

Vorig jaar had Haarle twee keer van Wesepe gewonnen, maar deze keer trokken de rood-gelen – terecht – aan het langste eind. “Wij waren aan de beurt om te winnen”, grapte Van Mullem in de gangen van sporthal De Hooiberg in Olst, waar de wedstrijd werd gespeeld. “Gunnen we jullie ook wel”, reageerde Zwijnenberg. “Jullie waren een beetje beter, wij hadden onze dag niet.”

Hoe het was om als vriendinnen tegenover elkaar te staan, luidde vervolgens de vraag. Het antwoord liet zich raden: buiten het veld staan de meiden te allen tijde voor elkaar klaar, maar binnen de lijnen zetten ze alles op alles om hun team aan de overwinning te helpen.

Van Mullem, die zeven keer scoorde, is wars van alles wat riekt naar borstklopperij. De aanvalster roemde meerdere malen ‘de teamprestatie’. Een zevenklapper maken is mooi, maar alleen mogelijk als je medespeelsters je daartoe in de gelegenheid stellen. En dat was precies wat de cirkelspeelsters van Wesepe deden. Opvallend was hoe feilloos Van Mullem en gelegenheidshoekspeelster Marleen Vrielink elkaar aanvoelden. “Hebben we op getraind.” Het fraaie samenspel had dikwijls een goal tot gevolg.

Zo soepel als het liep bij Wesepe, zo moeizaam ging het soms bij Haarle. Zoals gezegd hadden de speelster hun dag niet. Had dat soms iets te maken met het vroege aanvangstijdstip van de wedstrijd (11 uur)? Dat niet, verzekerde Inge Zwijnenberg. De speelsters van Haarle waren niet wezen stappen en verschenen zodoende fris en fruitig in De Hooiberg. “Maar we zijn het niet gewend, zondagochtend handballen”, zei Zwijnenberg.

Feit is dat Haarle kostbare punten heeft verspeeld. In de strijd om de koppositie en daarmee het kampioenschap raakte de ploeg achter op SDOL. Wesepe blijft daarentegen in het spoor van de Luttenbergers. Van Mullem maakte er geen geheim van dat Wesepe kampioen wil worden.

Wesepe-trainer Miro Stare is morgen jarig. In het café van De Hooiberg liet hij weten dat hij het mooiste cadeau al heeft gekregen. Van zijn speelsters: een overwinning. “Het liep als een tierelier. Ik ben trots op de meiden.’