Verdiende nederlaag na foutenfestival

www.handbalhaarle.nl

Waarom we verloren hebben? Omdat wij moeite hadden met scoren en er te makkelijk tegen werd gescoord. Wesepe speelt best voorspelbaar en met die wetenschap gingen wij de wedstrijd in.

We hebben 1 van hun aanvallers kort gedekt omdat die een ferm afstandsschot heeft. De instartende hoeken moesten we pareren en onze keepster moesten we helpen door schotarm te blokken bij schoten uit de 2de lijn. Als die essentiële zaken niet gedaan worden dan wordt het lastig tegen Wesepe. Ondanks dit was er weinig krachtsverschil. Wij waren op 1 punt (toch niet geheel onbelangrijk) duidelijk de mindere van Wesepe vandaag, de afronding. Om in de termen van van Gaal te blijven, wij creëerden minimaal hetzelfde aantal kansen als Wesepe. Wesepe had alleen een veel hoger rendement dan wij. Dan heb je dus ook niet zoveel kansen nodig. Als wij dan de kansen veels te makkelijk weggeven en zelf moeite hebben om te scoren kom je al gauw uit op een ruststand van 15-11.

In de rust heb ik ook aangegeven dat we ons geen zorgen hoefden te maken. Alleen dat enkele puntje, scoren, was essentieel en de alertheid op de hoeken moest veranderen. We begonnen goed aan de 2de helft, maar dat was het dan ook. Gelijk daarna liep Wesepe uit naar een 21-13 voorsprong. Mede dankzij een sterke periode van Ellis hadden wij nog het idee bij te blijven, 21-16. Maar toen Wesepe daarna weer 5 keer achter elkaar scoorden, ook nog door ons midden heen, was de weerstand gebroken. Alleen Ellis heeft de 2de helft gezorgd voor een draaglijke uitslag, mede door doelpunten en assists werd het MAAR 27-20. Waar we voorgaande wedstrijden wonnen ondanks een mentale dip, hebben we vandaag verloren door niet adequaat te verdedigen, volgens afspraken en de kansen niet te benutten. Willen we onze doelstelling vasthouden (bij de bovenste 3 posities meespelen tot het einde) dan moeten we duidelijk scherper spelen. Zondagochtend 11 uur heeft mijn voorkeur niet, ik heb vandaag gezien waarom.

Doelpunten Anika 3, Jenieke 1, kim 1, Ceciele 1, Joyce 2, Ellis 7, Michelle 1, Linda 1, Marloes 3.

1 Response