Dames 1 pakt twee punten tegen Broekland

In wederom een moeizame wedstrijd hebben we wel weer twee punten gepakt. Tegen Broekland stonden we het grootste gedeelte van de eerste helft achter, maar nog voor rust keerden we dit: na dertig minuten stonden we voor met11-12. In de tweede helft hielden we lange tijd een krappe voorsprong van één of twee doelpunten, maar uiteindelijk bouwden we dit uit tot een iets ruimere eindstand van 22-26.

In de eerste minuten nam Broekland het initiatief. Met acties en schoten van de linker-, midden- én rechteropbouwer liepen ze uit naar een tussenstand van 6-4. Aanvallend was het bij ons, net als vorige week, rommelig en voorspelbaar. De schoten waren weer slap (Broekland blokte overigens ook goed) en ook het vrijspelen van de hoek of de cirkel lukte een tijd lang niet.

Halverwege de eerste helft besloot Miro dat we hun gevaarlijkste speelster moesten vastzetten, en dit had het juiste effect. De meeste dreiging  kwam van haar af en zij bond soms meerdere verdedigsters aan zich waardoor er ruimte kwam voor de andere speelsters. Door haar uit het spel te halen was – om het mooie cliché te gebruiken – de angel  uit hun aanvalsspel en daarvan konden wij profiteren. Bovendien liep onze aanval iets georganiseerder, waardoor we toch nog twaalf keer scoorden in de eerste helft.

De tweede helft bleven we hun bepalende speelster mandekking geven, maar in het begin scoorden Broekland en wij om en om waardoor we maar nipt op voorsprong bleven. Na een kwartier liep het bij ons beter. Broekland paste de dekking aan, maar dat gaf ons juist meer ruimte. De afstandsschoten werden beter geschoten en af en toe werd de cirkel goed gevonden. Bovendien hebben we vrij veel strafworpen gekregen die allemaal benut werden. De tweede helft waren we verdedigend en aanvallend beter dan de eerste helft en zo wonnen we uiteindelijk met 22-26.

Volgende week hebben we geen wedstrijd en na de winst van vandaag zullen we daarom aankomende week twee leuke, ontspannen trainingen vol spelletjes tegemoet gaan, zoals Miro ons beloofd heeft.

Jolien