Haperende aanval doet dames 2 de das om

Vandaag stond de wedstrijd tegen Broekland 2 op het programma. Het team van Broekland en ons team zijn aardig aan elkaar gewaagd. Deze wedstrijd zou dus een wedstrijd kunnen worden waarvan we de twee punten mee naar huis konden nemen en dat waren we dan ook van plan.

Zonder Karin en Daniëlle, maar vol goede moed begonnen we aan de eerste helft. Onze verdediging zat net als voorgaande wedstrijden goed dicht. Er werd goed gecommuniceerd met elkaar en er werd goed gesloten. Toch wist Broekland acht keer te scoren in deze helft, terwijl wij ‘maar’ vijf keer het net wisten te vinden.

Het lijkt een traditie bij ons te worden om de eerste helft goed te spelen en de punten in de tweede helft weg te geven aan de tegenstander, meestal is de oorzaak hiervan onze conditie. Vandaag was de conditie in vergelijking met de voorgaande wedstrijden een stuk beter, maar er zijn veel verbeterpunten wat onze aanval betreft. We hebben zo nu en dan toch nog moeite om het net te vinden, missen hier en daar wat 100%-kansen en er is nog niet genoeg dreiging.

Het laatste kwartier van de wedstrijd is het toch nog gelukt om wat dichterbij te komen, maar helaas gingen de punten naar Broekland met een eindstand van 15-11.

Deze week is het de bedoeling dat we aandacht gaan geven aan onze aanval, zodat we volgende week wél twee punten pakken in de wedstrijd tegen Swift ’64, om 11.55 thuis in Olst

Groetjes Yvonne en Manon