Dames 2: de eerste punten zijn binnen

Na een hectische week waarin er nog grote onrust bestond over de reserveshirts stond dan zaterdagavond toch dé streekderby tegen Overwetering op het programma. Gelukkig bleek in de kleedkamer dat iedereen toch in een shirtje kon spelen vanavond. Wel moest er eerst nog flink gefröbelt worden om met rugnummers op het veld te kunnen verschijnen; het nodige knip-, scheur- en plakwerk werd verricht en we konden vol energie aan de wedstrijd beginnen. Dit hebben we dan ook gedaan.

De wedstrijd liep aardig gelijk op, maar wij bleven wel altijd met minstens twee punten voor staan. Het liep aan onze kant dan ook wel lekker. Er werd goed gecommuniceerd in de verdediging en het afronden ging deze keer erg lekker. De ruststand was (ongeveer) 6-10 in ons voordeel. Onze interimcoach Nienke vertelde ons in de rust dat we vooral zo door moesten gaan. Dit hebben we dan ook gedaan.

In de tweede helft kwam Overwetering toch weer ietsje dichterbij,- 14-16. Maar gelukkig maakte Daniëlle toen een belangrijk doelpunt en wisten wij dat we de wedstrijd binnen hadden. De eindstand is uiteindelijk 15-19 in ons voordeel geworden en de eerste competitiepunten zijn dus binnen.

Volgende week spelen we om 14:25 weer in Olst en wel tegen Raalte. Hopelijk spelen we dan net zo’n leuke wedstrijd en met het zelfde resultaat.

Groeten de wasvrouw van deze week!