Haarle stelt zege veilig na eindsignaal

de Stentor – 1 november 2010

RAALTE – Het eindsignaal in de sporthal van Dalfsen had al geklonken. Op het scorebord stond 20-20, maar kort voor het eind floot de scheidsrechter nog voor een overtreding van een Dalfsen-speelster, die ze beging in haar eigen doelcirkel.

Hoewel de speeltijd al voorbij was, mocht Haarle nog een strafworp nemen. Elles Kemper bleef uiterst koelbloedig en bracht de eindstand op 20-21. “De ontlading was enorm,”zei Haarle-trainer Guido Torenbeek.

SDOL won ook, al ging dat niet zo gemakkelijk als de uitslag deed vermoeden (26-17). De Luttenbergse handbalsters moesten vechten tegen het felle Groessen. Linda Maatman, zevenmaal trefzeker, sprak dan ook van een ‘zeer terechte overwinning’.

In de eerste klasse A stond ook een streekderby op het programma. Broekland nam het op tegen Wesepe en verloor met 22-26. “Het eerste kwartier speelden wij goed,” vond Broekland-trainer René Maatman. “We stonden zelfs met 9-6 voor. Na rust kwamen we een aantal keren in ondertalsituatie en daarvan profiteerde Wesepe.” Miro Stare, de trainer van Wesepe, vond zijn team de terechte winnaar. “Weer lekker twee puntjes erbij.”

Ook Wijhe mocht twee punten bijschrijven. Tegen Kwiek 3 werd het 24-15. “Vanaf het begin hadden we de wedstrijd onder controle,” vertelde trainer Eric Rijers. “Niet iedereen was even goed, maar we hebben hard gewerkt.”

Overwetering was in de eigen sporthal niet opgewassen tegen de studentes van Ha-STU (29-33). “Beide partijen leverende veel strijd,” had Overwetering-trainer Peter Born gezien. “In de eerste helft speelden wij onder ons kunnen en maakten we veel fouten.”