Het Laatste woord over het EK Voetbal 2012

Met net de aanstelling van Louis van Gaal als nieuwe bondscoach en Danny Blind als zijn assistent kunnen we dit EK afsluiten. Of we blindelings kunnen rekenen op kwalificatie voor het WK van 2014 is nog maar afwachten, maarja in het verleden behaalde verliezen bieden geen garantie voor een blijvend vervolg. of was die laatste zin toch anders? Lijkt mij goed om dan nu maar de uitslag namens de supportersvereniging van de gehouden EK-Poule te vermelden. 1. Toon Schotman, 2. Bas Middeldorp. 3. Niels Hollegien. Voor verdere toelichting over de uitslag lees het volledige bericht.

Hallo sportvrienden,

Het EK en de EK pool zijn weer ten einde. Waar het EK eindigde met een zeer eenzijdige finale, was de EK pool van SC Wesepe tot het laatste moment zeer spannend.
Uiteindelijk werd Toon Schotman de winnaar van de EK pool met maar liefst 233 punten. Toon heeft de hele EK pool niet bovenaan gestaan, maar als de prijzen verdeeld worden, staat Toon op de 1e plaats. En daar gaat het uiteindelijk om!
De winnaar van de EK pool van 2008, Bas Middeldorp, eindigde dit keer op een 2e plaats met 223 punten.
Het podium wordt compleet gemaakt door Niels Hollegien, met 206 punten.

Er waren in totaal 86 deelnemers.
Van de 86 deelnemers hadden 9 deelnemers Spanje als winnaar.
Fernando Torres werd verkozen tot topscorer van het toernooi.
Hij had samen met Mario Gomez 3 goals gemaakt en 1 assist gegeven.
Echter had Torres hiervoor minder speelminuten nodig. Er waren 6 deelnemers die hadden voorspeld dat Torres topscorer zou worden.
De speler van het toernooi werd Andrés Iniesta, dit werd door 3 deelnemers juist voorspeld.
De UEFA heeft officieel geen doelman van het toernooi verkozen, echter eindigde Casillas als hoogste van de doelmannen op de Castrol Edge Ranking van de UEFA.
Daarom hebben de 23 deelnemers die Casillas als doelman van het toernooi hadden voorspeld, de punten wel gekregen.

Prijswinnaars, namens de Supportersvereniging van harte gefeliciteerd! De prijzen komen zo snel mogelijk jullie kant op.

Tot de WK pool in 2014!

Met sportieve groet,

De Supportersvereniging