Op de goede koers in de Nieuwe Coers

recreanten-dames-2016-2017-compleetHet is al weer een tijdje geleden dat er een wedstrijdverslag van de volleybalwedstrijden verschenen is, maar nu werd het hoog tijd, want het dames recreantenteam ligt op koers voor het kampioenschap! Vrijdagavond 24 februari stond de wedstrijd tegen Epse op het programma. Tot aan deze wedstrijd stond het dames recreantenteam van Wesepe op plek 2 in de poule. Eigenlijk het RB Leipzig van de Bundesliga. Door een goede scouting zijn de speelsters overal vandaan gehaald, en binnen een paar jaar zie je het resultaat al. Want na de wedstrijd tegen Epse staat Wesepe DR alleen aan kop!

Het werd een 3-0 overwinning tegen Epse, maar makkelijk ging het niet. Zeer spannende en lange rally’s over en weer : 25-16, 27-25, 25-22. Als het DR-team zo doorgaat dan kunnen de voorbereidingen voor het kampioenschap wel gestart worden!

Voorafgaand aan deze wedstrijd werd de klassieker Wesepe Mix 1 – Wesepe Mix 2 gespeeld. Een paar weken geleden werd dezelfde wedstrijd gespeeld, maar dan andersom (Mix 2 – Mix 1). Van thuisvoordeel is geen sprake, je bent alleen maar druk met opbouwen van het net, koffiezetten, publiek welkom heten, enz. enz… Bij beide wedstrijden waren er veel supporters van Wesepe aanwezig. Erg leuk! Ze zijn afgelopen vrijdag ook niet voor niks gekomen. Eerst de wedstrijd van de beide mixjes tegen elkaar, en daarna de spannende wedstrijd van het dames recreantenteam. Zelfs supporter H.L. was weer van de partij!

De eerste wedstrijd van de mixjes is gewonnen door Mix 2, waarbij de eerste set royaal gewonnen werd door Mix 1, en de andere twee sets naar Mix 2 gingen. Zo raar kan het lopen. De tweede wedstrijd is qua uitslag een kopie geworden van de eerste wedstrijd. Alleen speelden beide teams wel in een andere samenstelling. Bij Mix 2 was Frits R. de goede vervanger van Marco, die geblesseerd thuis zit. Tenminste, dat dachten wij, maar nee hoor, hij kwam gewoon volleybal kijken. Dat zijn de echten, hè ? En Frits R. ging met twee punten naar huis, terwijl Aaltje R. maar een puntje in de tas had (thuis de puntjes weer op de i gezet?).

Bij Mix 1 was de herenopstelling in beide wedstrijden gelijk, alleen met de dames was er een beetje gehusseld. De eerste wedstrijd deden Anke, Joke, en Inge mee, en de tweede wedstrijd Joke, Marijke en Aaltje. Mooi dat er altijd weer spelers/speelsters beschikbaar zijn!

De doelstelling voor de beide mixjes dit jaar is klassebehoud. Hopelijk lukt dat, dan hebben we volgend seizoen weer van die mooie klassiekers!

Vrijdag 17 maart zijn de volgende drie wedstrijden in de Nieuwe Coers:

19.15 uur Wesepe Mix 2 – SDS Haarle XR 1

20.15 uur Wesepe Mix 1 – Overa XR 1

21.15 uur Wesepe DR 1 – Rood Wit’75 DR 1

Betsy