Van begin tot eind de koploper in de zak

Angstgegner, een bekende term in de sportwereld. Wij hebben er een aantal (daar kom ik nog op terug), maar ook Pacelli heeft er minstens één. En die komt uit het mooie Wesepe! Tot vanavond stond de Achterhoekse ploeg trots op de gedeelde eerste plek in de hoofdklasse. Maar daar onze sterke overwinning van 26-24 staat nu alleen Havas daar nog.

Ik wil eerst even op mijn woorden van vorige week terugkomen. Een zeker iemand zei dat wij van Lettele verloren hadden omdat we niet snel en jong waren. Ik gaf hem toen gelijk. Maar o, wat jammer dat hij er vanavond niet bij was. Want onze bliksemschicht Elke was in haar eentje de belichaming van jong én snel. Negen keer schoot ze raak, waaronder enkele pijlsnelle break-outs die strak werden aangespeeld door onze Irene. Prachtig om te zien!

Maar niet alleen dat liep vanavond goed. We waren op alle fronten sterk bezig. En daarmee hebben we de koploper meer dan terecht een nederlaag bezorgd. We speelden slim, liepen niet als kippen zonder kop rond, maar hielden ons keurig aan de opdracht. Clubheld Marjolien was trots op ons, zei ze. En daar doen we het uiteraard voor! We speelden op snelheid wanneer dat echt kon en temporiseerden waar nodig. De aanvallen speelden we goed uit en de afronding was dik in orde. Bij rust was het al 16-10. Jammer dat we niet gewoon door konden gaan, want we zaten in een heerlijke flow.

Pacelli kwam sterker de kleedkamers uit dan wij en kroop langzaam dichterbij. Een directe rode kaart aan hun zijde leek hun zelfs even een boost te geven. Maar wij herstelden ons tijdig. We lieten ons niet gek maken en bleven de rust behouden. Daarmee hebben we deze wedstrijd gewonnen. De voorsprong konden we niet uitbreiden, maar was groot genoeg om niet serieus in de problemen te komen.

Een heerlijke zege was het resultaat. Na twee mindere wedstrijden is dit een heel fijne opsteker. Nu even doorknallen en dan de laatste opponent van de eerste competitiehelft ook opzij zetten. Een makkie tegen Groessen dat op de laatste plek staat? Ik ben bang van niet. Zie zin twee van dit verslag…

Jolien