Verslag Wesepe 2-RDC 2 gesp 7-11-2010

Vandaag de thuiswedstrijd tegen middenmoter RDC. Het wordt zo langzamerhand tijd om puntjes te gaan binnenhalen.
 
Op dit moment is er maar 1  keeper beschikbaar en dat is John. Hij stond vandaag dus in Wesepe 1. Gelukkig was Marco bereid vandaag nog een keer zijn keeperhandschoenen aan te trekken. Verder nog steeds veel geblesseerden en afwezigen. Arjen bleek ook wat last van zijn bovenbeen te hebben en speelde niet. Toch uiteindelijk 13 mensen beschikbaar, mede doordat Wesepe 3 afgelast was. Het 1ste kwartier begonnen we goed en deden niet voor RDC onder, dit was veelbelovend want de laatste weken kregen we in het begin altijd direct een doelpunt tegen. We kregen zelfs een paar mogelijkheden.

Echter na een kwartier ging het weer mis. Uit het niets scoorde RDC en je zag de twijfels meteen in de ploeg sluipen, mede doorat we dit seizoen zelf erg weinig tot scoren komen. Hierna werden we volledig overklast en na een half uur stond er al 0-4 op het scorebord. Dit was ook de ruststand. Het ergste was nog dat er erbarmelijk slecht gevoetbald werd. Simpele passes over 4 meter mislukten, de vrije man werd niet gevonden of die was er doodgewoon niet. Veel spelers liepen meer tegen zichzelf te voetballen dan samen als team tegen RDC. Op zo’n moment is het natuurlijk moeilijk terug te komen in de wedstrijd. Robin moest zich geblesseerd laten vervangen. Rens kwam in de ploeg, voor hem het competitiedebuut in Wesepe 2. Hij ging als rechtsback spelen, waardoor Jorik doorschoof naar het middenveld en Rik naar de spits. Het ging hierna wel iets beter maar dat kwam natuurlijk ook doordat RDC wat nonchalanter ging spelen. RDC kon uitlopen naar 6-0 voordat Wesepe wat terug kon doen. Rik tikte op aangeven van Jorik de 6-1 binnen. Even later lag nr. 7 van RDC er al in. Voorafgaand aan de wedstrijd er met de leiding van RDC nog gekscherend over gehad dat ons scorebord niet verder ging dan de 9  en die kwamen nu wel erg dicht bij. Gelukkig kwam het zover niet. Het slotakkoord was voor Wesepe:  Jorik bracht de 2-7 eindstand op het scorebord. Wel kregen we van de scheidsrechter na afloop een compliment dat we ondanks de grote achterstand sportief bleven spelen, zowel fysiek als verbaal.

Maar al met al zijn we door de belabberde resultaten van de laatste weken wel de rode lantaarndrager in onze klasse. Positief is natuurlijk wel dat we nog wel aansluiting hebben met Colmschate,  Mariënheem en ABS. Twee ploegen zullen moeten degraderen. Als we daar niet bij willen horen zullen we toch een keer weer punten moeten pakken. A.s donderdag spelen we om 19.30 uur een oefenwedstrijd op kunstgras in Olst bij Overwetering tegen hun 2de elftal. Zondag spelen we om 10.00 uur op de Muggert tegen de nummer 2 Voorwaarts 3.