Wesepe 2 wint derde oefenwedstrijd 2011

Verslag derde oefenwedstrijd van Wesepe 2 (6-2-2011): 5-1 winst bij Lemelerveld 3.

Allereerst even een correctie op het doelpunt tegen Holten. De schrijver van dit stukje werd er op gewezen dat het doelpunt niet uit een voorzet van Arjen kwam, maar uit een vrije trap en een voorzet waarbij Rik en Jos betrokken waren. Ze waren verder niet boos maar wel zeer geïrriteerd dat het niet correct vermeld was. Bij deze dan de correctie. Het geeft maar weer aan dat de spelers van Wesepe 2 op dit moment “scherp” zijn.

Vandaag stond de 3de oefenwedstrijd op het programma in deze winterstop. We gingen op bezoek bij Lemelerveld 3 dat op de 2de plek staat in de res. 4de klasse. We begonnen weer met een 4-4-2 opstelling. Vandaag met Ronald en Arjen voorin. Middenveld met Koen en Jos aan de zijkanten en Jeroen en Rik centraal om het spel te sturen en de aanvallers van bruikbare ballen te voorzien. Ze voerden hun taken naar behoren uit.  Frank en Jacques(“Jack” volgens Charl) stonden centraal achterin en aan de zijkanten Wouter en Frederik. Op de goal stond vandaag Martijn. Die bleek een prima keeper te zijn en kan zo in de voetsporen van zijn vader treden. Meindert was weer mee om te vlaggen. Speelden we vorige week in Raalte op een heel mooi kunstgrasveld, vandaag was dat heel anders, het veld was hard en hobbelig met veel dood gras. Wesepe begon goed aan de wedstrijd en dat leverde al na 5 minuten het eerste doelpunt op. “Jack” kwam mee naar voren en uit zijn voorzet wist uiteindelijk Ronald(gelukkig weer op de goede weg terug na zijn operatie) te scoren: 0-1. We bleven de betere ploeg maar halverwege de 2de helft zakten we ver terug en kon ook Lemelerveld een paar keer gevaarlijk worden. Keeper Martijn gaf echter geen krimp. Vlak voor rust kwamen we wat gelukkig op 0-2 toen een voorzet van Koen vanaf links door de eigen verdediger van Lemelerveld met een mooie boog in het  doel werd gekopt. Tijdens de 1ste helft kwam er een telefoontje van hoofdtrainer Hans om, als het enigszins kon, Jeroen de 2de helft te wisselen, wegens personele problemen bij 1. Jorik kwam in zijn plaats en ook op zijn positie. De 1ste vijf minuten van de 2de helft zette Lemelerveld alles op alles om een doelpunt te forceren. Toen dit niet lukte zakten ze al snel terug en was het Wesepe wat de klok sloeg. Na ruim een uur spelen weer een aanval over links.  Koen zette laag voor en Arjen was attent en schoot de bal bij de eerste paal uiterst beheerst binnen: 0-3. Vijf minuten later gaf Rik de bal aan de mee opgekomen laatste man Frank, die vervolgens van afstand de keeper van Lemelerveld het nakijken gaf: 0-4. Jorik speelde zichzelf nog een keer goed vrij op het middenveld en ging zelf goed door maar had net iets teveel ontzag voor de uitkomende keeper om te scoren. Even later was het wel raak: Arjen werd de diepte ingestuurd, omspeelde de keeper en liep samen met Ronald op het lege doel af. Ze overlegden nog even wie zou scoren. Arjen schoot dus de 0-5 binnen. Dat Lemelerveld in de laatste minuut nog tegen scoorde was maar goed ook, anders zou Martijn ook nog naast zijn schoenen zijn gaan lopen. We oefenen a.s. donderdag om 20.00 uur op de Muggert nog tegen Diepenveen 2 en dan moeten we er zondag klaar voor zijn als het er echt op aan komt. Onze directe tegenstanders in de competitie, ABS en Colmschate hebben dit weekend hun competitiewedstrijden gewonnen van respectievelijk Turkse Kracht en Helios. Deze laatste is a.s. zondag onze tegenstander dus kunnen wij niet achterblijven. Kom ons aanmoedigen, we kunnen alle steun gebruiken.
Joop