Wesepe heeft 22 voetbalgekke dames

de Stentor – 30 oktober 2010

WESEPE – Een sluier van miezerige regen hangt over het trainingsveld van SC Wesepe, maar toch staan stipt om 19.30 uur liefst 14 dames op het voetbalveld.

Zelfs het jongste lid van het team (15 jaar) komt ondanks een pittige enkelblessure de training bekijken. Het tekent de gedrevenheid van het dames voetbalteam van Wesepe dat dit seizoen voor het eerst deelneemt aan de competitie. De eerste vijf wedstrijden zijn inmiddels gespeeld: vier gingen er verloren, eentje werd gewonnen. Desondanks is trainer Erik Bosch zeer te spreken over zijn team. “Er zit een stijgende lijn in. Zeker als je ziet dat we bij de grondbeginselen moesten beginnen, want ze hebben geen voetbalervaring.”

Dit team is namelijk op curieuze wijze tot leven gekomen. Het begon allemaal tijdens de meest recente nieuwjaarsborrel van de club. “We zaten met een heel stel gezellig wat te drinken en de trainer van het eerste herenelftal kwam bij ons zitten”, vertelt speelster en een van de initiatiefneemsters Marleen Grotentraast.

“Na een beetje gekkigheid werd ineens gezegd dat het misschien wel leuk was om te voetballen. We maakten een deal met de trainer: als wij over twee weken met 10 tot 15 dames in de kleedkamer zouden zitten, zou hij de eerste training doen. We gingen druk sms’en en bellen en twee weken later zaten we daar in de kleedkamer. We kregen twee trainingen van hem, steeds meer werden er enthousiast. We zaten op 18, 19 speelsters toen we nog een advertentie plaatsen in de dorpskrant.”

Nu is de teller blijven steken op 22 dames, allemaal afkomstig uit Wesepe of nabije omgeving. De jongste is 15, de oudste 32 jaar. Maar fanatiek zijn ze allemaal.

“We waren op zoek naar een trainer, want de trainer van het eerste kon het natuurlijk niet blijven doen. Ik kwam Erik tegen op de tennisbaan, we kwamen aan de praat en ik zei dat we nog een trainer zochten. Zonder bijbedoeling, maar Erik zei dat hij er wel over wilde nadenken.”

De eerste maanden trainden de dames en speelden ze oefenwedstrijden, maar in mei vroeg Bosch aan zijn pupillen of de competitie ze wat leek. “Iedereen wilde dat. Bovendien is er aanwas vanuit de B- en C-jeugd, daar spelen ook een paar meiden. Ik verwacht niet dat dit eendagsvliegen zijn, dit gaat echt wel door.”

Waar een nieuwjaarsborrel al niet toe kan leiden. “Wij wisten ook niet het zó ging lopen”, erkent Grotentraast.

Aanvoerder van het team is de 17-jarige Elien Kemper. “Ik wilde altijd al voetballen, deed het thuis ook veel.” Maar bij gebrek aan dameselftal ging ze maar op handbal. “Toen ik hoorde van dit team, leek met dat wel wat. Het spel boeit mij iets meer en het is een hechte, leuke groep.”

De technische staf is inmiddels ook zo goed als compleet. Bosch: “We hebben een keeperstrainer en ook een leidster. Ik zoek alleen nog een vaste grensrechter.” Het bedrijf Duvekot Rentmeesters van Wesepenaar Arnold Nijland is sponsor van het damesteam van SC Wesepe en hij verzorgt morgen een ‘Lady’s Voetbal Party’ ter ere van het eerste officiële seizoen van het team.

Onder meer The Annonanno’s, het zangduo dat Nijland en Marco Wonink tot eind 2009 vormden, treedt hiervoor nog één keer op.

Het programma:

12.30 uur: wedstrijd dames 1

14.45 uur: lunch voor dames voetbalteam

15.45 uur: DJ Ferdy – HVK Discoshow

16.30 uur: The Annonanno’s

16.45 uur: DJ Ferdy

17.00 uur: Het IJsselduo

17.30 uur: DJ Ferdy

17.45 uur: The Annonanno’s

18.00 uur: DJ Ferdy

18.45 uur: officieel einde