Genieten tegen Heeten

Handbal DS1 - 2016-2017 - shirtjesZou het dan echt door de nieuwe shirtjes komen (zie foto) dat het zaterdagavond als een trein liep? Zo’n betrokken, handbalgekke sponsor geeft natuurlijk wel een extra boost. Blijkbaar was dat net even het zetje dat we nodig hadden. Vorige week tegen LHC lieten we het enigszins afweten, maar Heeten gaven we dit weekend geen schijn van kans (31-19).

Dorien is binnen ons team al jaren een onmisbare schakel. Zij is belangrijk in de opbouw van een aanval, is altijd gevaarlijk en bindt meerdere verdedigers aan zich, en kan met individuele acties ons vaak over een dood punt heen helpen. Heeten was hier uiteraard van op de hoogte en paste zijn verdedigende tactiek daar compleet op aan. Van seconde één tot het laatste fluitsignaal kreeg Dorien mandekking. Die persoonlijke verdediging krijgt ze vaker en soms raken we daar door van slag. Zo niet zaterdagavond. We speelden met veel variatie, druk en doelgerichtheid de vijf tegen vijf aanvallen uit. En ondanks de mandekking kwam Dorien zelf ook nog vier keer tot scoren. Met een goeie timing wist ze enkele keren langs haar bewaakster te snellen. Een mooie pass van haar lieve teamgenootjes en bam, doelpunt!

Het was genieten voor ons deze wedstrijd. We konden heerlijk vrijuit handballen en alles leek te lukken. Vanaf elke positie waren we gevaarlijk. Zelfs Irene pikte haar doelpuntje mee. Een aantal keren probeerde Heeten met een aanval van zeven speelsters het ons moeilijk te maken. Hun keepster werd dan uit het veld gehaald en een extra aanvalster kwam binnen de lijnen. Het bleek niet succesvol. Zelf wisten ze hieruit slechts één keer te scoren, terwijl wij drie keer de bal in hun lege doel wisten te werpen.

Al met al dus een leuke, goede wedstrijd voor ons. Een mooie opsteker na het toch wat zure verlies tegen LHC vorige week. En er is nog een lichtpuntje, want één van onze geblesseerden lijkt binnenkort haar rentree te maken. Astrids enkel lijkt weer helemaal in orde. Bij dames 2 speelde ze zaterdag vrijuit en het zal vast niet lang duren voordat zij ook weer bij dames 1 te bewonderen is. Ook de duim van Maureen toont vooruitgang. Zij traint al weer (voorzichtig) mee. Moniek daarentegen lijkt nog niet veel zin te hebben in een potje handballen. Haar middenhandsbeentje in haar rechterhand is nog niet volledig genezen, maar onlangs heeft ze op de training de pink van haar andere hand gebroken bij het vangen van een bal. Moniek, Moniek, Moniek…

Volgende week spelen we op zondag in Zevenaar tegen OBW.

Jolien

1 Response