Verslag Marienheem 2- Wesepe 2 gespeeld op 26-9-2010

De grote vraag vandaag was: zouden we de goede lijn van vorige week kunnen doortrekken en zo de eerste punten binnenhalen? Het antwoord hierop is volmondig ‘ja’.

Wesepe, waar vandaag Wijnand was meegekomen om te vlaggen, begon scherp aan de wedstrijd en dit resulteerde in de 2de minuut al in een voorsprong. De doelman van Marienheem schoot een uittrap recht in de voeten van Rik, deze bedacht zich geen moment en plaatste de bal ineens  in het lege doel: 0-1. Voor ons natuurlijk een geweldige opsteker.  Deze voorsprong gaf Wesepe vleugels. Via goed voetbal en keihard met en voor elkaar willen werken, was Wesepe duidelijk beter dan Marienheem. Halverwege de 1ste helft werd Wesepe beloond met een 2de doelpunt: Vanaf rechts speelde Robin de bal naar Rik, deze legde hem panklaar neer voor Niels die hem vervolgens keihard boven in de touwen joeg:0-2. Volgens hemzelf zijn eerste doelpunt bij de senioren. Wesepe ging vol door en in de 40ste minuut was het weer raak: Via een ingooi bracht Jeroen de bal bij Rik, die gaf een mooi steekpassje op Koen die niet faalde en de 0-3 binnenschoot. Vlak voor rust deed Marienheem iets terug zodat we met een 3-1 voorsprong aan de thee gingen.

In de rust werd er opgehamerd dat we nog niets hadden en vooral moesten blijven voetballen. We begonnen weer goed. Na een paar minuten was het al weer raak: Rik werd iets over de middenlijn aangespeeld en via een halve omhaal stuurde hij Robin de diepte in. Deze hield het hoofd koel en scoorde beheerst: 1-4. Dit mochten we natuurlijk niet meer weggeven. Even later wist Marienheem een foutje in onze verdediging af te straffen en zo de 2-4 op het bord te brengen. Na een klein uur viel de definitieve beslissing. De keeper van Marienheem werkte de bal niet goed weg en de bal kwam bij Jeroen. Die rukte snel op en leek te gaan scoren maar de keeper wist in eerste instantie de bal nog te stoppen maar de rebound werd door de attente Robin binnengeschoten: 2-5

Hierna werd het niveau van de wedstrijd minder. De wedstrijd had veel kracht gekost. Niels die “de knollen” op had liet zich vervangen door Arjen. Even later kwam Jefferson voor Ronald in de ploeg om onze aanval nieuwe impulsen te geven en Wouter verving de moegestreden Jeroen. Gescoord werd er niet meer. Onze verdedigers Frank, Martijn, Chris en Jos gaven niets meer weg en anders was keeper John, die zich vandaag niet fit genoeg voelde om in Wesepe 1 te keepen, een sta in de weg voor de aanvallers van Marienheem. We eindigden de wedstrijd uiteindelijk met 10 man omdat Robin op het laatst geblesseerd van het veld moest. Hopelijk is hij de volgende week weer fit wanneer we op de Muggert spelen tegen het altijd lastige Turkse Kracht. Aanvang 10.00 uur.